Miesięczne Archiwa: Wrzesień 2013

UŚMIECH OD PODSZEWKI

We wrześniu 2013 roku Fundacja Forani przy współpracy z firmą Procter&Gamble zrealizowała wyjątkowy projekt pod nazwą: „Uśmiech od poszewki”, dzięki temu podopieczni Fundacji Europejskiego Funduszu Pomocy Poszkodowanym „Serce Dzieciom” w Toruniu otrzymały wysokiej jakości pościel, bajecznie kolorowe poszewki, specjalne podkłady antyodleżynowe oraz produkty higieniczne. Oprócz tego wszystkie dzieci otrzymały wyjątkowe Aniołki- Przytulanki. W imieniu naszej Fundacji jak i wszystkich obdarowanych dzieci i ich rodziców z serca dziękujemy Fundacji Forani oraz firmie Procter&Gamble za realizację tak pięknego przedsięwzięcia.

PIERWSZA WIELKA PRZYGODA WIKTORII

W dniach od 04.09.2013r. do 16.09.2013r. nasza podopieczna Wiktoria Słomiana uczestniczyła w turnusie rehabilitacyjnym w Centrum Hipoterapii i Rehabilitacji „Zabajka” w Stawnicy.

Podczas pobytu w „Zabajce” Wiktoria intensywnie ćwiczyła pod opieką specjalistów, biorąc udział w różnych zabiegach, m.in. w takich jak: kinezyterapia, hipoterapia, terapia zajęciowa, terapia ręki, hydroteriapia, ćwiczenia logopedyczne, chiropraktyka, magnetostymulacja, światłolecznictwo, terapia manualna i cranio-sakralna, kinesiotapping, biofeedback, dogoterapia czy muzykoterapia.

Sam wyjazd, jak i uczestnictwo w turnusie nie byłoby możliwe gdyby nie wspaniałomyślna pomoc ofiarodawców i naszej Fundacji. W imieniu Wiktorii i jej mamy składamy wszystkim którzy przyczynili się do uczestnictwa naszej podopiecznej w pierwszym w jej życiu turnusie rehabilitacyjnym serdeczne podziękowania.