Miesięczne Archiwa: Czerwiec 2014

Wieczór marzeń w toruńskim ZOO…

5 czerwca w toruńskim Ogrodzie Zoobotanicznym odbyła się dziesiąta edycja „Wieczoru marzeń”, nad którym patronat objął Prezydent Miasta Torunia Pan Michał Zaleski.W imprezie wzięła udział ponad setka dzieci chorych i niepełnosprawnych wraz z opiekunami w tym także podopieczni naszej fundacji. Dużym zainteresowaniem cieszyło się przedstawienie w wykonaniu Teatru Frajda „O rany orangutany!”, na zakończenie którego można było zrobić sobie zdjęcie z bohaterami spektaklu. Uczestników zabawiali także wolontariusze z Fundacji „Dr Clown”, którzy rozdawali baloniki i lizaki. Wielu emocji dostarczało także stoisko Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej, na którym zaprezentowano sprzęt wykorzystywany podczas gaszenia pożaru. Podczas imprezy można było skorzystać również z przejażdżek konnych oraz pomalować twarz.

Takie chwile bez wątpienia niosą pocieszenie w utrapieniach i dają siłę do pokonywania przeszkód, które pojawiają się na drodze naszych podopiecznych. W tym miejscu chcielibyśmy podziękować raz jeszcze Pani Beacie Gęsińskiej, Dyrektor Toruńskiego ZOO za możliwość uczestnictwa w tej imprezie.