Miesięczne Archiwa: Wrzesień 2014

Braterstwo dla piłki…

6 września 2014 w Toruniu odbył się charytatywny mecz piłkarski pomiędzy drużynami Elany Toruń i Ruchu Chorzów.. Współorganizatorem i wielkim orędownikiem tego spotkania był, zmarły półtora miesiąca przed meczem, o którym marzył Śp. Marcin Muchewicz – najwierniejszy kibic Elany, współzałożyciel i pierwszy prezes naszej fundacji.
To m.in. z tej przyczyny Stowarzyszenie Kibiców Elany Toruń „Elanowcy” postanowiło przeznaczyć część wpływów z biletów z tego meczu na działalność naszej fundacji. Nasi podopieczni wraz z opiekunami otrzymali także specjalne zaproszenia na mecz, z których z zadowoleniem skorzystali wybierając się na to spotkanie.
Trzeba przyznać iż wszyscy byliśmy pod ogromnym wrażeniem panującej atmosfery na meczu. Nie tylko gra i zaangażowanie piłkarzy na boisku, skoki spadochroniarzy, ciekawe konkursy ,ale także doping i oprawa kibiców to coś, co na długo zapamiętamy.. Jesteśmy pewni, iż nasi podopieczni jeszcze nie raz zawitają na mecze toruńskich piłkarzy.

W tym miejscu chcielibyśmy podziękować Stowarzyszeniu Kibiców Elany Toruń za zorganizowanie tego spotkania, wszelką pomoc na rzecz fundacji. Postawa Stowarzyszenia Kibiców Elany Toruń zasługuje na wielki szacunek i uznanie i jest dowodem na istnienie ludzi dobrej woli, na których można liczyć, stawiać na nich i polegać. Dziękujemy !